Μια συνιθισμένη απορία πολλών είναι εάν το αλεξικεύραυνο, λόγω των χαρακτηριστικών και του τρόπου λειτουργίας του, έλκει τους κεραυνούς.

Δηλαδή, μήπως δεν θα χτυπούσε κεραυνός στο κτίριο, ενώ τώρα με την εγκατάσταση ενός αλεξικέραυνου οι κεραυνοί και αντί να κτυπήσουν αλλού, θα έλκονται από το νέο αλεξικέραυνο.

Είναι ένας μύθος αρκετά διαδεδομένος που συντηρείται, αφού πολλές φορές δεν είναι έτοιμοι να απαντήσουν τεκμηριωμένα ούτε και οι έμποροι υλικών αντικεραυνικής προστασίας (βλέπετε πολλοί ενδιαφέρονται να πουλήσουν και όχι να προστατέψουν ζωές και περιουσίες)…

Η αλήθεια είναι ότι πράγματι, το αλεξικέραυνο θα έλξει τον κεραυνό παρέχοντας μια ελεγχόμενη δίοδο γι΄ αυτόν. Δεν θα έλξει όμως έναν κεραυνό που αλλιώς θα κτυπούσε χιλιόμετρα μακριά, ούτε θα προκαλέσει πτώση κεραυνού από το πουθενά! Απλά θα “συλλάβει” έναν κεραυνό ο οποίος ούτως ή άλλως θα κτυπούσε κάπου στην ακτίνα κάλυψης του αλεξικέραυνου.

Δηλαδή, χωρίς την ύπαρξη του αλεξικέραυνου, ο κεραυνός θα κτυπούσε στο κτίριο, σε κάποια κεραία ή κολώνα, στον κήπο κ.ο.κ. Ενώ με την ύπαρξη του αλεξικέραυνου, αυτός ο κεραυνός (που ούτως ή άλλως θα κτυπούσε κάπου κοντά, στην ακτίνα κάλυψης του αλεξικέραυνου) θα περάσει μέσα από το αλεξικέραυνο.

>> Για να υπολογίσετε το κόστος για το δικό σας αλεξικέραυνο, χρησιμοποιείστε τον υπολογιστή κόστους εδώ